Районният съд в Пловдив върна делото за Дебора Михайлова, която

...
Районният съд в Пловдив върна делото за Дебора Михайлова, която
Коментари Харесай

Районният съд в Пловдив върна делото за Дебора на прокуратурата заради нарушения

Районният съд в Пловдив върна делото за Дебора Михайлова , която беше пребита и обезобразена, на прокуратурата. Причината за решението на магистратите са процесуални нарушавания при правенето на обвинителния акт. Това сподели юрист Валетин Димитров , който пази обвинения по случая Георги Георгиев , написа Българска телеграфна агенция.

През лятото на 2023 година Дебора Михайлова, а за това беше упрекнат някогашният ѝ другар Георги Георгиев. По-рано да се гледа от съда в Пловдив, откакто, които можеха да гледат делото, си направиха отказ.

По думи на Димитров делото е върнато на държавното обвиняване поради „ неясноти по отношение на механизма на осъществяване на действието “.

Прокурорите по делото споделиха, че в седемдневен период следва да решат дали да апелират правосъдното решение.

Адвокатът на Дебора Михайлова Симеон Даскалов сподели, че занапред ще бъде предявен и цивилен иск против Георгиев, откакто съдът реши, че той няма да се гледа дружно с наказателното произвеждане.

Георгиев остава с мярка задържане под стража.

Бишият другар на Дебора - Георги, който работеше като охранител в дискотека, е упрекнат за причиняване на две междинни телесни повреди, както и за закана за ликвидиране и насила.

Случаят от лятото на предходната година в цялата страна и докара до ремонти в Закона за домашното принуждение. Чрез тях се усили кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, само че единствено такава сред

Преди това законът защитаваше единствено жертви, които са в брак или общуване със своя принудител.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР