Районният съд в Бургас заседава по мярката на задържани три

...
Районният съд в Бургас заседава по мярката на задържани три
Коментари Харесай

Съдът в Бургас гледа мярката на биячите на кандидат-кмета на Зидарово

Районният съд в Бургас заседава по мярката на арестувани три лица, упрекнати за побоя на претендента за кмет на созополското село Зидарово Христо Бардуков, съобщи кореспондентът на БГНЕС. Те са с повдигнати обвинявания за нанасяне на лека телесна щета, а точно счупено ребро и нанасяне на удари по тялото с користна цел- приемане на хонорари. Първоначално бяха арестувани пет лица- четирима от арестуваните бяха от София, а едно от лицата е от Бяла Слатина. Повдигнати са обвинявания обаче единствено на трима от тях.
„ Към актуалният миг има събрани голям брой доказателства, с които се открива съпричастността на трите лица към осъществения побой над Христо Бардуков. Към момента още изчакваме публични документи за регистрацията на потърпевшия като публично лице. В процеса на делото, в случай че се съберат данни за по-тежки закононарушения може да се стигне и до по-тежки закононарушения, а такива данни по делото има, вероятно обвиняванията ще бъдат прецизирани”, съобщи прокурорът по делото Христо Христов. По думите му причинителят на побоя и потърпевшия не са се познавали.

На брифинг на Министерство на вътрешните работи Бургас и прокуратурата в сряда беше обявено, че няма данни нападението на Христо Бардуков да е обвързвано с локалните избори, а се касае за неуредени, личностни взаимоотношения със софийски предприемач. Двата биячи са получили по 1500 лева от поръчителя на побоя.

Припомняме, че претендентът за кмет на село Зидарово Христо Бардуков беше пребит в ранните часове на 22 октомври. Той бе настанен в УМБАЛ Бургас с общи пострадвания и едно счупено ребро. Тогава Бардуков съобщи, че изключва персонален претекст, а побоят е поръчан от негов конкурент в изборите.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР