Районната прокуратура във Видин повдигна обвинения на две лица, замесени

...
Районната прокуратура във Видин повдигна обвинения на две лица, замесени
Коментари Харесай

Член на СИК е обявен за издирване, допуснал избирател да гласува няколко пъти

Районната прокуратура във Видин повдигна обвинявания на две лица, забъркани в проблема с пребития член на СИК в изборната нощ - Кольо Петров.

Петров твърди, че е атакуван, тъй като снимал по какъв начин мъж гласоподава неведнъж на изборите в неделя, съобщи Българска национална телевизия.

Към момента като обвинен е притеглен 25-годишен мъж, член на секционната изборна комисия - за това, че е позволил гласоподавател да гласоподава няколко пъти. Обвиняемият е разгласен за търсене. Постановено е задържането му за период до 72 часа.

Вторият обвинен, по настрана досъдебно произвеждане, е мъжът, дал своя вот няколко пъти на изборите в неделя.

Наложена му е мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 1000 лв.. Предстои предявяване на постановлението му за привличане, оповестяват от прокуратурата във Видин.

Трето досъдебно произвеждане е формирано за нападението над Кольо Петров. То е за нанесен побой на длъжностно лице при и във връзка осъществяване на службата му в качеството му на член на секционна изборна комисия.

Един от посочените за причинител на закононарушението е бил претендент за общински консултант в извършените локални избори и се употребява с имунитет против наказателно гонене, показват от прокуратурата.

Според Наказателно-процесуалния кодекс делата против лица с имунитет са подсъдни като първа инстанция на Софийски градски съд. В тази връзка Районна прокуратура – Видин е изпратила събраните материали по делото на Софийска градска прокуратура, която е способена да се произнесе.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР