Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа

...
Районната прокуратура във Варна задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Възрастна жена от Варна е задържана за телефонни измами

Районната прокуратура във Варна задържа за период до 72 часа 71-годишна пенсионерка, направила телефонни измами за близо 24 000 лв. и златни украшения, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура в крайморския град.


На 12 септември на ул. " Тодор Влайков " във Варна заплашвана по телефона пенсионерка хвърлила от петия етаж на жилищна кооперация сумата от 9225 лв.. Да прибере парите се появила 71-годишната жена, която била арестувана от полицейски чиновници сега на взимане на сумата.

В хода на извършеното следствие било открито, че телефонната измамничка, която работила като муле за някой си Николай Николов, е съпричастна към още 8 телефонни измами, осъществени в интервала от юни доникъде на септември тази година.

Районната прокуратура във Варна обединила досъдебните производства по тези случаи на телефонни измами, при които от разнообразни хора - най-вече възрастни и пенсионери, дамата взела посредством машинация по телефона сума в размер на близо 24 000 лв. и към 100 грама златни украшения.
Обвиняемата е работила на територията на Варна. От прокуратурата допълват, че през днешния ден в съда ще бъде импортирано желаете за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на 71-годишната жена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР