Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен младеж, обвинен

...
Районната прокуратура във Варна предаде на съд непълнолетен младеж, обвинен
Коментари Харесай

Предадоха на съд непълнолетен младеж, пребил ученик във Варна

Районната прокуратура във Варна съобщи на съд малолетен юноша, упрекнат за нанасяне на побой на възпитаник. Обвинението на малолетния Добромир Д. е за причиняване на междинна телесна щета. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Той ще дава отговор за осъществено закононарушение по член 129, алинея 2 от Наказателния кодекс. Пострадалият, на който подсъдимият счупил долната челюст, е възпитаник от варненска професионална гимназия.

На 3 май 2018 година потърпевшото момче дружно със собствен съученик отишли през огромното междучасие в магазин, с цел да си купят нещо. Наредили се на опашката на касата, с цел да платят. Тогава до потърпевшото момче застанал чужд, който декларирал, че е преди него. Това бил подсъдимият Добромир. След като ученикът възразил, непознатият почнал да приказва на всеослушание и го напсувал.

След като двете момчета платили и излезли на открито, пред магазина ги чакал подсъдимият. Казал им, че желае да си поговорят и се насочили към паркинг, покрай учебното заведение. Там Добромир нанесъл два удара с пестник в лицето потърпевшия. Момчето залитнало и паднало на земята. Тогава насилникът почнал да го дърпа за косата и му нанесъл още един удар в лицето.

Назначената по делото съдебномедицинска експертиза е безапелационна, че на потърпевшото момче е породена междинна телесна щета, която се показва в двустранно строшаване с разкъсно-контузна рана, оток и кръвонасядане на долната челюст, довела до трайно усложнение на функционалностите на дъвчене и говорене за към 2 месеца.

Към момента на осъществяване на закононарушението подсъдимият е бил на 17 години и с непълен наставнически надзор, упражняван от неговата майка. Ако бъде приет за отговорен от съда, той ще се употребява от особената част на Наказателния кодекс при установяване наказванията на малолетните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР