Районната прокуратура в Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване

...
Районната прокуратура в Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване
Коментари Харесай

Прокуратурата в Смолян наблюдава две досъдебни производства за нарушаване на карантина

Районната прокуратура в Смолян следи две досъдебни производства за нарушение на наложителна 14 - дневна карантина, заяви пресцентърът на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Производствата са против мъж и жена от Смолян, живеещи на фамилни начала, които не спазили карантината след пътешестване от Англия.

Мъж с ковид, работил в Пампорово, е настанен с пневмония в смолянската болница

Двойката се завърнала от Англия на 21 март. При полицейска инспекция още на идващия ден двамата не са открити на домашния адрес. По-късно са засечени на скамейка в града и са отведени от полицията до дома им с предизвестието да не напущат жилището в периода на карантината.

От държавното обвиняване припомнят, че според признатите през март законодателни промени, за нарушение на разпоредба, правила или ограничения по време на изключително състояние се планува наказване до пет години затвор и санкция от 10 до петдесет хиляди лв..


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2264  Банк ъв Ингланд прикани банките да останат отворени Банк ъв Ингланд прикани банките да останат отворени  НА ЖИВО: Още 16 инфектирани с COVID-19 у нас НА ЖИВО: Още 16 инфектирани с COVID-19 у нас  Германия планува следвирусен пакет от тласъци Германия планува следвирусен пакет от тласъци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР