Районната прокуратура в Разлог е сключила споразумение с адвокатите на

...
Районната прокуратура в Разлог е сключила споразумение с адвокатите на
Коментари Харесай

Мъж, отсякъл с брадва лапата на коте, получи условна присъда

Районната прокуратура в Разлог е сключила съглашение с юристите на 22-годишния Петър Гешев от с. Годлево, който отсече с секира лапичката на котка на двора си, снима видео и го разгласява във Facebook. След съглашението Гешев е осъден с условна присъда от 11 месеца с 3 години изпитателен период.

Той бе наказан за грубо отношение и причиняване на мъчителна гибел на домашна котка, оповестиха от прокуратурата.

Случаят стана прочут, откакто причинителят снима с телефон и разгласява във фейсбук по какъв начин отсича с секира на двора лапичката на домашна котка, а малко по-късно животното умира от кръвозагуба. Видеото провокира мнения в обществените мрежи, а жители се сплотиха и подписаха петиция с искане за ефикасна присъда за Гешев.

От прокуратурата оповестиха, че обвинителният акт против Гешев е бил импортиран за разглеждане в съда през месец май. Гешев живее в къща в с. Годлево. В съседство с неговия парцел е ситуиран този на дамата, която е отглеждала котката. Домашното животно обитавало както дома й, по този начин и нейния двор.

Сутринта на 19 март тя отпътувала за Гърция, като преди този момент се уверила, че котката й е добре. На същия ден Петър Гешев бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка в двора си. Той хванал животното с ръка, присъединил камерата на мобилния си телефон и почнал да снима видеоклип. Поставил апарата на земята и го нсочил по този начин, че да успее да снима дървен мъртвец с подпряна на него секира.

22-годишният мъж оставил котката на дънера, взел брадвата, вдигнал я и опитал да отсече главата на животното, само че не съумял, тъй като животното се дръпнало. Острието на брадвата отсякло дясната й предна лапичка, която се държала само на неотрязаните кожа и мускул. Въпреки тежката рана, котката съумяла да се отскубне и да избяга.

По-късно в профила си във " Facebook " Гешев разгласил видеото в затворена група през " Месинджър ", озаглавена " Лудите хора ". В нея младият мъж взел участие дружно с други хора от с. Годлево. Видеоматериалът бил забелязан от дванадесет участници в групата, измежду които имало и малолетни.

Седмица по-късно, стопанката на котката видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на обзор, осъществен от ветеринар, било открито, че котката е в доста тежко положение и няма по какъв начин да бъде избавена.

На 31 март котето умряло от сепсис, провокиран от оток и гнойно инфектиране на засегнатите с секира тъкани, оповестяват от прокуратурата.

Десет дни по-късно Петър Гешев бил в Районното ръководство на полицията в Разлог, където е почнало следствието за убийството на котето. Пред служителите на реда той декларирал, че в дома си държи марихуана, която предал непринудено - общото тегло на опиата е 1,11 грама.

Гешев сключил съглашение с прокуратурата, а то е утвърдено от съда и има последствията на влезнала в действие присъда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР