Районната прокуратура в Попово привлече като обвиняем за бракониерски лов

...
Районната прокуратура в Попово привлече като обвиняем за бракониерски лов
Коментари Харесай

Изправят пред съда шуменски бизнесмен, убил благороден елен и кошута при бракониерски лов

Районната прокуратура в Попово притегли като обвинен за бракониерски лов на доблестен елен и кошута шуменски предприемач.

Районната прокуратура в Попово притегли като обвинен шуменския предприемач Златко Ил. за бракониерски лов, при който били убити доблестен елен и кошута – закононарушение по член 237, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 14 декември към 23 часа в околност сред село Люблен и Садина чиновници на охранителна компания чули изстрели. Охранителите работели по контракт с горското стопанство.

На мястото, откъдето били създадени изстрелите, бил видян мрачен джип "Тойота ланд круизер " с шуменски номера, която в следствие се оказала благосъстоятелност на транспортната компания на предприемача от Шумен. Шофьорът на джипа съумял да избяга.

В петък джипът бил открит на автомивка, минути преди да бъде почистен от калта по време на бракониерския лов. При огледа от колата били конфискувани 7 кутии ловни патрони и други доказателства за осъщественото закононарушение. Извършено било претършуване в къщата на 41-годишния предприемач. Оттам са конфискувани 3 ловни карабини, муниции и елементи от убития наедрял дивеч.

Златко Ил. е бил арестуван за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пред проверяващите той направил цялостни признания, като заречен да възвърне вредите от бракониерски лов. Районната прокуратура в Попово му е наложила мярка за неотклонение "Подписка ".

Бракониерският лов се санкционира с отнемане от независимост до 1 година или с санкция от 100 до 300 лв., както и с отнемане от права по член 37 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР