Районната прокуратура в Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления

...
Районната прокуратура в Ботевград наблюдава досъдебно производство, образувано за престъпления
Коментари Харесай

Двама братя пребиха публично мъж в парка в Ботевград

Районната прокуратура в Ботевград следи досъдебно произвеждане, формирано за закононарушения по член 325, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс и по член 144, алинея 3, т.1, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

С постановления на наблюдаващия прокурор са привлечени като обвинени двама братя с букви Б.К. (на 18 години) и И.К. (на 25 години) от Ботевград, оповестиха от държавното обвиняване. Двамата са упрекнати за това, че към 17:00 ч. на 14 август 2023 година в градския парк в Ботевград са нанесли побой на мъж с букви Д. Й. и му отправили закана с ликвидиране. Прокуратурата дефинира закононарушенията като непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, съпроводени с извънреден цинизъм и смелост. Побоят е осъществен на обществено място, в светлата част на деня, пред голям брой жители. Сред тях имало и деца, в това число и детето на пребития мъж.

Побойниците не са осъждани. В рамките на следствието са разпитани очевидци, към материалите са приобщени записи от охранителна камера и следва назначение на видеотехническа експертиза. Пострадалият е разпознал нападателите.

От приобщените по досъдебното произвеждане медицински документи излиза наяве, че нанесената на мъжа телесна щета съставлява " краткотрайно разстройство, неопасно за живота на потърпевшия " . В тази връзка ще бъде назначена и съдебномедицинска експертиза.

Веднага откакто бъдат предявени обвиняванията на двамата братя, те ще бъдат арестувани с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период до 72 часа. Предстои да бъде внасесено в съда искане да им бъде наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването продължава.
 Трима поданици на Берковица пратиха собствен съгражданин в болница
Трима поданици на Берковица пратиха собствен съгражданин в болница

Пострадалият е с комоцио
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР