Районната прокуратура проверява скандалната сага със стадион Векта , който

...
Районната прокуратура проверява скандалната сага със стадион Векта , който
Коментари Харесай

Прокурори решават за скандала със стадион Векта

Районната прокуратура ревизира скандалната сага със стадион „ Векта ", който Община Пловдив е иззела от едноименния футболен клуб и го е предоставила на ПФК „ Спартак ". Ревизията е поискана от шефа на съдружие „ Футболен клуб Векта " Петър Никленов, който към този момент няколко години се бори за спортната база, построена с негови персонални средства.

В момента на игрището упражняват и двата клуба. Кметът Иван Тотев изясни за „ Марица ", че игрището е предоставено на ПФК „ Спартак " за 10 години по Закона за физическа просвета и спорт.

Петър Никленов смята дейностите на администрацията за противозаконни. „ Това е дивашко и неуместно безчинство, което няма нищо общо със законността и вреди извънредно доста на към 100 надарени деца, които възприемат базата на „ Векта " като собствен дом “, твърди шефът на сдружението в ревюто си до прокуратурата. Той чака стадионът да бъде върнат на „ Векта ", до момента в който съдът не се произнесе по делото, заведено по негов иск.

Стадионът с трибуните, няколко едноетажни солидни здания, баскетболно игрище и тенис на корт са издигнати от Петър Никленов като част от концесията за някогашния комплекс „ Работнически ", в този момент „ Нептун ". Дотогава на мястото на сегашната спортна база имаше празен тревясал терен, трансфорат в бунище. Петър Никленов споделя, че е вложил в комплекса над един милион лв.. „ От 2005 година с издръжката на футболния клуб съм вложил близо два милиона ", твърди предприемачът.

Договорът за концесията на „ Нептун " изтече преди няколко години, само че Петър Никленов упорства, че съдружие „ Футболен клуб Векта " е притежател на земята с обща повърхност 82 280 кв. м с мотив, че е придобил правото по отминалост, защото е употребил базата повече от 10 години. В желае до Районния съд той оспорва акта за благосъстоятелност, формиран от Община Пловдив. „ След като ревизирах документите, се оказа, че акт за обществена благосъстоятелност има единствено за зала „ Олимпиада " и фитнес постройка. Това значи, че общината няма правно съображение целия имот от 82 дка да смята за обществена благосъстоятелност ", разсъждава Никленов.

Според него стадион „ Векта " нелегално се употребява от „ Спартак ", тъй като кметът го е отдал, без да е взето решение в Общинския съвет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР