Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя

...
Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо Петя
Коментари Харесай

Обвиниха 33-годишна служителка за присвояване на 26 300 лв.

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт по отношение на Петя Л., за присвояването на 26 300 лева Измамата станала посредством подправени документи в интервала от 29.11. 2013 година до 18.02.2014 година

Жената работела като кредитен специалист в офис в Стара Загора на финансовото сдружение, което се занимавало главно с „ разпределяне на заеми със средства, които не са набрани посредством обществено набиране на влогове или други възстановими средства “. Работата на обвинената била да търси и набира клиенти, които имат потребност от пари и да приготвя съответните документи за отпущането на заеми, прецизират от прокуратурата. Документите за всеки заем се преглеждали от служителката, която ги изпращала в централата в София за утвърждение. След това сумите били превеждани от кредитната институция по сметка на съответния кредитополучател.

Използвайки персоналните данни на шест разнообразни лица, обвинената изготвила от тяхно име заявления по отношение на обработка на персонални данни и карти на клиента, които подписала, като имитирала подписите им. В картата на клиента обвинената посочвала подправен сегашен адрес и друга месторабота и телефон на очевидците от действителните.

Обвиняемата изготвяла контракти за потребителски заем подписани сред финансовото сдружение и шестте разнообразни физически лица, които подписала от тяхно име, като имитирала подписите им. Обвиняемата сама изписала ръкописния текст в договорите, като показала за кредитен специалист собствен сътрудник, а вместо банкова сметка на клиента за погашение на заема – тя посочила свои банкови сметки.

По този метод от кредитната институция по сметки на служителката била преведена общата сума от 26 300 лв.. По делото са били осъществени експертизи, разпитани очевидци, приложени материални доказателства и други

Обвиняемата към този момент е била осъждана и преди за сходно закононарушение - в интервала 03.12.2012 г до 16.01.2013 г. е пробвала да присвои 15 000 лева, благосъстоятелност на финансово сдружение. Тогава е била приета за отговорна и наказана условно на две години с пет годишен изпитателен период. 

Ако бъде приета по новите обвинявания, служителката може да получи наказване затвор от 2 до 8 години и конфискация на част или цялото имущество. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР