Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването за управление на служебен полицейски автомобил

...
Районна прокуратура-Сливен ръководи разследването за управление на служебен полицейски автомобил
Коментари Харесай

РП-Сливен ръководи разследването по досъдебно производство за управление на полицейски автомобил от полицейски служител, употребил метамфетамин

Районна прокуратура-Сливен управлява следствието за ръководство на длъжностен полицейски автомобил от полицейски чиновник след приложимост на метамфетамин. Престъпното действие е осъществено на 06.01.2024 година на път с посока на придвижване от гр. Нова Загора към гр. Гурково. Престъплението е квалифицирано по чл.343б, ал.3 от Наказателен кодекс.
 
 Гурково-Русе Гурково-Русе Източник: Zonanews
Установено е, че лидерът на полицейския автомобил е позволил независимо пътнотранспортно произшествие. Той е тестван с техническо средство, което е отчело ръководство след приложимост на метамфетамин.
 
Разследването се реализира от следовател при Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура-Сливен. Извършен е оглед на автомобила. Разпитват се и очевидци. Изискана е цялостната документи, относима към случая.
 
Предстои да бъде назначена и химикотоксилогична експертиза на полицейския чиновник, която да откри дали в организма му се съдържат наркотични субстанции. Експертизата ще бъде направена във Военномедицинска академия-София.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР