Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.И., на 44 г.

...
Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо И.И., на 44 г.
Коментари Харесай

Жена и 11-годишният й син в Пловдив ще си отдъхнат след системен тормоз от съпруга й

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на И.И., на 44 година Той е предаден на съд за това, че на 13.08.2021 година, в гр. Пловдив, в жилищен вход, се заканил с ликвидиране на 68-годишна жена, като я причакал до входната врата на жилището, хванал я с ръката си за гушата и декларирал, че ще я убие, ликвидира и унищожи, което заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

И.И. е предаден на съд и за това, че на 20.08.2021 година, в гр. Пловдив, в изискванията на домашно принуждение е предизвикал лека телесна щета на 43-годишна жена, с която живеел на брачен начала, изразяваща се в кръвонасядане в региона на корема, което довело до причиняване на болежка и страдалчество - закононарушение по член 131, ал.1, т.5а, вр.чл. 120, алинея 2 от Наказателен кодекс.

И.И. е упрекнат и за това, че на 19.08.2021 година, в гр. Пловдив, в изискванията на домашно принуждение предизвикал лека телесна щета на 11-годишно момче, негов наследник, изразяваща се в травма на шията, което довело до причиняване на болежка - закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс.

И.И. е упрекнат и за това, че на 20.08.2021 година, в гр. Пловдив, в социална постройка направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като крещял на всеослушание и по-късно нападнал 67-годишен мъж и му нанесъл удари с ръце и крайник по тялото – закононарушение по член 325, алинея 1 Наказателен кодекс.

По делото е открито, че потърпевши от домашно принуждение са 43-годишната жена, с която И.И. живеел на брачен начала, и техният наследник – 11-годишно момче. С разпореждане на съда бил избран режим на срещи на И.И. със сина му, които трябвало да се реализират в наличието на чиновник от Отдел " Закрила на детето “ – Пловдив. Бащата не спазвал режима по правосъдната ограничаваща заповед. Той посещавал учебното заведение на малолетното дете, упражнявал психическо принуждение по отношение на него, като го обиждал и заплашвал. Това се случвало и с майката на момчето. И.И. я причаквал в постройката, където работела. Физическо принуждение е упражнил и по отношение на сина си.  И.И. се заканил с ликвидиране на майката на потърпевшата жена, както и нападнал 67-годишния й татко.  

Спрямо обвинения И.И. е взета мярка за неотклонение " задържане под стража “. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР