Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 18.07.2022

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че на 18.07.2022
Коментари Харесай

Прокуратурата наблюдава изкъсо разследването за блъснатото дете в Старосел

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за това, че на 18.07.2022 година в с. Старосел, обл. Пловдив, М.Г., на 67 година, при ръководство на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, при което е блъснал 6-годишния М.Н. и по несъобразителност му е предизвикал междинна телесна щета – закононарушение по член 343, алинея 1 писмен знак " Б “, вр. член 342, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Към момента по делото е осъществен оглед на местопрестъпление, разпитани са четирима очевидци - очевидци. Установено е, че на 18.07.2022 година към 10 ч.  М.Г., дееспособен лидер на МПС,  управлявал лек автомобил, марка БМВ, по улица " Братство “ с ниска скорост. На кръстовището с ул. " Ал. Стамболийски “ блъснал движещото се по пътното платно 6-годишно дете, водено за ръката от дядо си.

Водачът М.Г. е бил тестван за алкохол и опиати. Пробите са негативни. Той е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Към сегашния миг потърпевшото дете е настанено в УМБАЛ " Св. Георги “ в гр. Пловдив с контузии на гръден панер и заплаха за живота.

Действията по следствието не престават. Предстои назначението на автотехническа и съдебномедицинска експертизи за определяне на фактологията по случая, аргументите за настъпилото пътнотранспортно произшествие и породените телесни повреди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР