Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 198

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 198
Коментари Харесай

Задържаха извършител на грабеж от пощенски клон в с. Катуница

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателния кодекс – за осъществен обир от пощенски клон в с. Катуница, обл. Пловдив, на 08.02.2022 година За действието е планувано наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.

В хода на следствието е открито, че причинителят е В.Н., на 34 година, престъпно проявен. В обедните часове на 08.02.2022 година, той влезнал в пощенския клон, създал изстрел с газов револвер, ориентиран към земята и изискал от служителката да му даде парите за пенсиите. По това време в банковия клон са се намирали още две дами, които отишли да си взимат пенсията. Служителката в пощенския клон му предала сума от 3120 лв., сложена в платнена торба, след което В.Н. напуснал пощенския клон. Няма потърпевши хора.

Четири часа след подаване на сигнала в полицията В.Н. е бил открит и арестуван. Открита е платнената торба, съдържаща цялата отнета сума. Извършени са голям брой следствени дейности, измежду които пет огледа на местопрестъпление, разпити на петима очевидци, назначени са експертизи, приобщени са записи от охранителни видеокамери и други

Материалите по делото са докладвани на наблюдаващия прокурор на 09.02.2022 година, който е дал инструкции В.Н. да бъде притеглен като обвинен за осъществено закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателния кодекс, след което ще бъде постановено и задържането му за период до 72 часа. Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Действията по следствието не престават.

Подробности по случая бяха изнесени през днешния ден на взаимен брифинг на Районна прокуратура-Пловдив и ОД на МВР-Пловдив. В него участваха Атанас Илиев, заместник-районен прокурор, комисар Васил Костадинов, заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и основен контрольор Петър Бабугеров, шеф на районно управление (на МВР) – Асеновград.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР