Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, изпратено по компетентност от Окръжна

...
Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, изпратено по компетентност от Окръжна
Коментари Харесай

Задържаха близнаци от Цалапица! Свързани са с убийството на Димитър

Районна прокуратура-Пловдив следи досъдебно произвеждане, изпратено по подготвеност от Окръжна прокуратура-Пловдив, и формирано за осъществено закононарушение по член 294, алинея 1 от Наказателния кодекс – персонално укривателство.

Видно от материалите по делото са били открити две лица –Валентин Динков и Борислав Динков, близнаци на 19 година, които са спомогнали Рангел Бизюрев, на 30 година, направил ликвидиране с особена свирепост, да избегне наказателно гонене, без да са се споразумели с него авансово.

Установено е, че на 20.07.2023 година в с. Цалапица, обл. Пловдив, Рангел Бизюрев съзнателно е умъртвил Димитър Малинов, на 24 година, като убийството е осъществено с особена свирепост. След осъществяване на убийството Валентин Динков и Борислав Динков са направили дейности по укриване на натрупа на 24-годишния мъж за да бъде възпрепятствано наказателното гонене по повод Рангел Бизюрев. Събраните досега доказателства сочат, че двамата не са се уговорили с Р.Б. авансово за това. Понастоящем близнаците са арестувани за период от 24 часа, според Закона за Министерство на вътрешните работи.

Извършват се дейни дейности по следствието, за които в допълнение ще бъде изнесена информация от Районна прокуратура-Пловдив.   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР