Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 56- годишният дрогиран шофьор за

...
Районна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 56- годишният дрогиран шофьор за
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на шофьора, хванат да превозва 75 незаконни мигранти на АМ “Тракия“

Районна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен 56- годишният дрогиран водач за подкрепяне на 75 жители на Афганистан да преминат нелегално през страната.
Прочетете още
Спрямо него е повдигнато обвиняване за това, че на 17 октомври 2022 година, към 10.30 ч.,  на автомагистрала „ Тракия “, в  областта на Пазарджик, полицейски автопатрул спрял за инспекция товарен автомобил „ Мерцедес “, ръководен от обвинения.  Камионът се движел в посока към София. При осъществяването на проверката  в товарното помещение на автомобила били открити 75 непознати жители, всички мъже, жители на Афганистан. Между тях имало и малолетни момчета. 

Водачът не показал удостоверение за ръководство за съответната категория. Извършена е била проба с техническо средство, което е отчело, че 56-годишният каналджия ръководи автомобила след приложимост на наркотични субстанции – амфетамин. Той е дал кръвна проба.

Задържан е за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пазарджик. Чуждите жители са настанени в миграционен център.

Разследването по делото е в дейна фаза.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР