Районна прокуратура отговори на обвиненията на председателя на БСП Корнелия

...
Районна прокуратура отговори на обвиненията на председателя на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Прокуратурата Vs Нинова: Обвиненията й са политически и манипулативни

Районна прокуратура отговори на обвиняванията на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Днес тя съобщи, че е получила призовка да се яви на разпит и съобщи, че държавното обвиняване се меси в политическите каузи на партията. " Прокуратурата взе в свои ръце вътрешнопартийния прелом в Българска социалистическа партия ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти
Прочетете още
Наблюдаващият прокурор Георги Иванов заяви, че е формирана инспекция по тъжба на Кирил Добрев. " В Районна прокуратура е постъпила тъжба от господин Добрев, в която той оповестява, че не позволен до гласоподаване на заседание на Българска социалистическа партия. Тя е съпроводена от решение на Върховен касационен съд, с което е анулирано неговото изключване. Тук имаме несъблюдение на правосъдно решение. Тъй като не разполагаме с задоволително детайлности, счетох че би трябвало да се извърши инспекция по Закона за правосъдната власт ", съобщи прокурор Иванов. 

Прокурорът е започнал  персонална инспекция  - изпратил писмо до Българска социалистическа партия, адресирано до Корнелия Нинова, с което е изискал да се дават заверени копия, стенограма и запис от документи, свързани с извършено общо заседание на Националния съвет на Българска социалистическа партия, на което е взето решение за изключването на Добрев от социалистическата партия. Също по този начин е призовал в постройката на Софийската районна прокуратура за снемане на писмени сведения на Нинова и други двама членове на Българска социалистическа партия.  Такива дейности от страна на прокуратурата не са прецеден т, изясни той, като добави, че  това са пълномощия по Закона за правосъдната власт  и се постъпва по този метод във връзка със стотици други сигнали.

Той изясни, че тези дейности на прокуратурата не са казус, а по този начин се работи по стотици сигнали на жители. 

" Как трябваше да действаме в случай че жалбата беше от страна на Нинова против Добрев? попита риторично той. Не би трябвало ли законите да се съблюдават от всички жители? Призозовавам политиците да съблюдават процедурите и да не накърняват името на правосъдната власт. Недопустими са политически изявления, които показват българската прокуратура, като наказателен орган. Това пречи на ежедневната ни работа. Прокурорите съблюдават конституцията и законите и се подчиняват единствено на закона и своето вътрешно разбиране "   сподели прокурорът и изрази мнение, че изявлението на Нинова е политическо. 

Изказването на госпожа Нинова е политическо и него това съставлява отклонение на  публичното внимание на хората от техните проблеми.   " С този вид говорене не се понижава престъпността, която се усилва и всички страдаме от нея ", уточни Иванов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР