Районна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20

...
Районна прокуратура-Бургас ръководи досъдебно производство, касаещо нерегламентиран внос на 20
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва нерегламентиран внос на отпадъци в Бургас

Районна прокуратура-Бургас управлява досъдебно произвеждане, касаещо нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанище, стопанисвано от " БМФ Порт-Бургас " ЕАД, оповестиха от прокуратурата.

Досъдебно произвеждане по член 353 г, алинея 1 от Наказателния кодекс управлява Районна прокуратура-Бургас. Цитираният текст от Наказателния кодекс ангажира наказателната отговорност на всеки, който в нарушаване на открития ред придвижва боклуци през граница на страната.

Досъдебното произвеждане е формирано във връзка пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с боклуци. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим " краткотрайно депозиране " за период до 90 дни. По документи стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук.

Изпращач на контейнерите е италианското сдружение " Дентиче панталеоне " със седалище Авелино. Получател на товара е българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД със седалище и адрес на ръководство в София. Негов шеф е Блаже Игнатовски - жител на Северна Македония.

В резултат на осъществени понастоящем дейности по следствието е открито противоречие на заявения, с част от в действителност наличния боклук. Действията по следствието и процесуалните такива не престават. Повече детайлности по тематиката ще бъдат оповестени на специфичен брифинг в понеделник в Бургас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР