Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по

...
Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за престъпление по
Коментари Харесай

Прокуратурата в Силистра погна измамник, ощетил възрастна жена

Районна прокуратура – Силистра управлява досъдебно произвеждане за закононарушение по член 209, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на машинация, при която пострадала е стара жена. 70-годишен мъж, взел сума пари от нея, е арестуван. Предстои той да бъде притеглен към наказателна отговорност и да бъде арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства за задържането му под стража, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. 

Потърпевшата била въведена в подвеждане от незнаен мъж, представящ се за полицейски чиновник. В телефонен диалог той я убедил да вземе присъединяване в акция по залавяне на причинители на телефонни измами. На 9 октомври 2022 година 76-годишната жена предоставила сумата от 5000 лв. на чужд, с който се срещнала на улицата.

Малко по-късно околните на дамата разбрали за случилото се и уведомили органите на реда за измамата. В резултат от неотложно подхванатите дейности по следствие на случая, още същия ден бил арестуван 70-годишен мъж, който изпълнявал ролята на пощальон в осъщественото закононарушение. Той не е прочут на органите на реда и не е осъждан.

Работата по следствието продължава под управлението и надзора на Силистренската районна прокуратура. Изяснява се съпричастността на други лица към незаконната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР