Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, с обвинителен

...
Районна прокуратура – Монтана, Териториално отделение – Лом, с обвинителен
Коментари Харесай

Гражданин на Литва е предаден на съд от Районна прокуратура – Монтана за незаконно подпомагане на мигранти

Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, с обвинителен акт съобщи на съд В.А.(на 23 години)по дело за осъществено закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т. 4 и т. 5 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 27.09.2023 година след получен сигнал за нелегално превозване на мигранти чиновниците на реда от сектор „ Вълчедръм “ при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Лом подхванали нужните дейности по изясняването му.

На път сред гр. Вълчедръм и с. Септемврийци бил открит товарен автомобил, м. „ Ситроен “. Полицаите пробвали да спрат за инспекция транспортното средство, само че лидерът му не се подчинил. Продължил с висока скорост и осъществил пътнотранспортно произшествие, като се блъснал в стена на частен парцел в гр. Вълчедръм, след което избягал.

Незабавно били подхванати оперативно-издирвателни мероприятия по установяването на лидера и пасажерите от автомобила. В региона на случая били открити девет лица от мъжки пол, които декларирали, че са от Сирия.

Чужденците изяснили пътя, по който били транспортираниот Турция до България, като задачата им е била Западна Европа. Планирали сами да преминат българо-сръбската граница.

Същия ден лидерът на автомобила – жителят на Литва В.А., е бил открит и арестуван в региона на с. Искрец, община Своге. Той е бил разпознат от мигрантите.

Извършителят е бил притеглен към наказателна отговорност за незаконно подкрепяне на чужденци да минават през територия на страната в нарушаване на закона. Сред транспортираните от него сирийци е имало и малолетно лице. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За закононарушение, в което е упрекнат В.А., се планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до 10 години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляда лв..

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР