Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура

...
Районен съд – Лом одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура
Коментари Харесай

Съдът в Лом наказа изверг, обезглавил куче и пребил съселянин

Районен съд – Лом утвърди съглашение, реализирано сред Районна прокуратура – Лом и отбраната на подсъдимия М. Г. М., за наказване 8 месеца „ Лишаване от независимост “ условно за породена от него гибел на домашно куче. Съдът групира това наказване с присъдата по друго дело против него за нанесен побой като му дефинира едно общо наказване – 2 години „ Лишаване от независимост “ с 5 години изпитателен период.
На 22 август 2019 година в село Буковец, община Брусарци, област Монтана, на обществено място 50 годишният М. Г. М. с нож отрязал главата на домашното куче на В. Г. П. – кучето е било неопределена порода, от женски пол и сиво-кафяво на цвят. Според Наказателния кодекс, който прояви свирепост към гръбначно животно и му аргументи незаконно гибел и когато това е осъществено с особена свирепост и на обществено място, наказването, което му се постанова, е от една до три години „ Лишаване от независимост “ и санкция от две хиляди до пет хиляди лв.. Пред съда М. Г. М. изясни, че кучето на съселянина му няколко пъти го е нападало и хапело и го умъртвил, с цел да си отмъсти. Подсъдимият показа, че съжалява за действието си, призна се за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за 8 месеца „ Лишаване от независимост “, отсрочени с три години изпитателен период. Съдът разпореди възпитателна работа с условно наказаният М. Г. М. на областен контрольор при районно управление (на МВР) - Лом по местоживеене на подсъдимия. М. Г. М. би трябвало да заплати и 134.40 лв. за правене на съдебно-ветеринарно-медицинска експертиза на досъдебното произвеждане по сметката на ОД на Министерство на вътрешните работи - Монтана. Собственикът на кучето В. Г. П. е известен, че може да предяви цивилен иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
В настрана правосъдно съвещание Районен съд – Лом групира наказването на М. Г. М. за породена с особена свирепост гибел на животно с присъдата по предходно дело против него – за побой и нанесена междинна телесна щета на негов съселянин през май 2019 година, като дефинира на М. Г. М. едно общо наказване, най-тежкото от двете - 2 години „ Лишаване от независимост “ с 5 години изпитателен период.
Определението предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Окръжен съд – Монтана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР