Районен съд – Лом одобри споразумениемежду Районна прокуратура – Монтана,

...
Районен съд – Лом одобри споразумениемежду Районна прокуратура – Монтана,
Коментари Харесай

Районен съд – Лом наказа с 1 година затвор шофьор, транспортирал бракониерски дърва с кола с фалшиви номера и без книжка

Районен съд – Лом утвърди споразумениемежду Районна прокуратура – Монтана, Териториално поделение – Лом, и отбраната на подсъдимия В. Г. П. за осъществени от него три закононарушения -транспортиране на нелегално добити дърва за огрев, ръководство на автомобил с регистрационни табели за друго транспортно средство и безда има удостоверение за ръководство на МПС. На 13 март 2023 година вечерта в село Якимово чиновници на Министерство на вътрешните работи спрели за инспекция автомобил „ Опел Вектра “, ръководен от В. Г. П. При инспекцията служителите на реда установили, че водачът превозванезаконно добити от горския фонд без постоянно документално разрешително 0,5куб. метра дърва от типа «акация» на стойност 80 лв..

Констатирано било също, чеавтомобилът е с регистрационни табели с номера, издадени на друго МПС, а лидерът не имал шофьорска брошура.

В хода на инспекцията станало ясно още, че В. Г. П. към този момент е бил наказван по административен ред за същото закононарушение – ръководство без нужните документи,като с наказателно постановлениеот 30 септември 2022 година му е наложена санкция и от това наказване не е изтекла една година.

Пред съда В. Г. П.– 23 годишен, с главно обучение, осъждан, в този момент в пандиза – Враца,където изтърпява наказване „ Лишаване от независимост “по друга присъда,се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказание10 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за ръководство на автомобил с табели, издадени за друго МПС, 1 година „ Лишаване от независимост “ ефективнои санкция от 500 лв. за наново ръководство на автомобил безизискваното от закона удостоверение и санкция от 100 лв. за транспортиране на нелегално добити от различен 0,5 куб. м дърва, като казусът е незначителен.

Съдът дефинира на подсъдимия В. Г. Б. едно общо наказване, най-тежкото – 1 година „ Лишаване от независимост “, коетода изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим, както и санкция от 500 лв. в интерес на страната.

Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР