Районът около Чернобил, мястото на най-тежката ядрена авария в света,

...
Районът около Чернобил, мястото на най-тежката ядрена авария в света,
Коментари Харесай

Отварят Чернобил за туристи

Районът към Чернобил, мястото на най-тежката нуклеарна повреда в света, ще бъде трансфорат в туристически обект, заяви украинският президент Владимир Зеленски, представен от Би Би Си. 

Президентът подписа в сряда декрет, в който се дефинират проекти за нови пешеходни пътеки, мобилните телефони са разрешени.  " Чернобил беше дълго време негативна част от лицето на Украйна. Дойде време да променим това ", сподели Зеленски.

През април 1986 година експлодира четвърти реактор в атомната електроцентрала в Чернобил. От експлозията се образува радиоактивен облак, който се разнася над цяла Европа. Според Организация на обединените нации към 50 000 квадратни километра земя са били нечисти.

Хиляди са убити в непосредствена непосредственост, а последствията от детонацията не престават да се усещат и до през днешния ден.

" Ще създадем зелен кулоар за туристите. Чернобил е неповторимо място на планетата, където природата е била преродена след голямо човешко злополучие. Трябва да покажем това място на света: на учени, еколози, историци, туристи ", добави президентът, представен от „ 24 часа ”. 

Въпреки че равнищата на радиация са по-високи от естествените, хиляди туристи посещават Чернобил всяка година. 

Вече има проектите за пътища по вода и контролно-пропускателните пунктове в региона. Той също по този начин сподели, че рестриктивните мерки за снимане ще бъдат отстранени.

Правителството ще се оправи с корупцията, като вкара система за електронни билети за посетителите.  " Чернобилската неразрешена зона също е знак на корупция ", сподели Зеленски. " Това включва и подкупи, които органи на реда събират от туристи. Ние ще спрем всичко това доста скоро. "

Щитът над реактора, който струваше Щатски долар 1,7 млрд е издигнат 2016 година и е предопределен да предотврати приключването на нови радиоактивни материали през идващия век. Той е с размери 275 м (900 фута) необятни и 108 м (354 фута) високи - задоволително високи, с цел да покрие катедралата Нотр Дам в Париж. 

Все още не е доказано какъв брой тъкмо са жертвите от най-тежката нуклеарна злополука в света. Известно е, че за към 5 000 случая на рак на щитовидната жлеза, които са породени от замърсяването. Мнозина подозират, че радиацията предизвиква рак на разнообразни места в тялото, само че не са доказани доказателства за това. 

Наблюдават се и зачестили недостатъци при раждането, за които също няма удостоверение, че са в резултат на радиацията.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР