Райна Кабаиванска получи поредно признание в Рим. Оперната актриса беше

...
Райна Кабаиванска получи поредно признание в Рим. Оперната актриса беше
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска получи в Рим наградата Карлота Болонини

Райна Кабаиванска получи следващо самопризнание в Рим. Оперната актриса беше отличена с премията " Карлота Болонини " на тържествена гала по случай 100 години от рождението на огромния италиански режисьор Мауро Болонини. Той е снимал шедьоврите " Травиата ", " Веселата вдовица " и " Адриана Лекуврьор " с присъединяване на Райна Кабаиванска. Режисирал е и историческата " Тоска " в Рим от 1991 година, в която оперната прима е на сцената с Лучано Павароти.
В неделя (26 юни) в Дома на киното в сърцето на Вила Боргезе се състоя и интернационалната премиера на документалния филм " La Scuola Kabaivanska ", отдаден на 20-ата годишнина на майсторския клас на Райна Кабаиванска в Нов български университет, научи ДУМА от Елена Гюрова. Събитието беше проведено от Българския културен център в Рим, а публиката у нас ще има опция да види кино лентата на фестивала " Мастер оф арт " през август в София.
През септември Райна Кабаиванска идва в България за своя 22-ри Международен майсторски клас, проведен от Нов български университет. Той ще се организира в зала " България " и ще стартира с прослушване на 8 септември. На 2 октомври лауреатите ще изнесат церемониален галаконцерт със Софийската филхармония с диригент маестро Найден Тодоров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР