Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение

...
Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение
Коментари Харесай

Най-добрите средства за подхранване на стайните растения

Растенията са едно от най-ярките чудеса на природата. Красивото растение е декорация за всеки дом. Стайните растения би трябвало да се подхранват поради дребната повърхност, в която се отглеждат. Дори и неотдавна да сте пресадили едно растение в по-голяма саксия, след няколко месеца то ще се нуждае от в допълнение поддържане. Сигнал, че би трябвало незабавно да подхраните цветята: муден напредък, слаби и дълги стъбла, повехнали листа, не цъфтят.

Утайка от кафе и чай
Следващия път, откакто изпиете чашата си ароматна напитка, не изхвърляйте утайката, а я смесете с почвата в саксията. Благодарение на тази техника почвата ще стане по-рохка и по-лека, киселинността на почвата ще се усили, ще има повече О2 в нея. Ако садите домати, не забравяйте да добавите наслойка в почвата, те я обожават. Утайката от чай в действителност разхлабва почвата в саксията, което я прави лека и ефирна. Но в това време притегля мравки и мухи.

Захар
Преди поливане, отмерено поръсете повърхността на земята с 1 чаена лъжичка захар. Или разтворете 2 чаени лъжички захар в чаша вода. Такова поддържане на стайните растения може да се прави не повече от един път седмично. Захарта е място за изгниване, бактерии и плесени, тъй че би трябвало да се въздържате от честата приложимост на това средство.

Люспи от лук
Отварата от люспи от лук съдържа вещество, което унищожава патогенната флора, оказва помощ за битка с акарите и листните въшки. Към 2 литра вода, прибавете 1 кг люспи от лук. Кипнете, покрийте с похлупак и оставете за 2 дни. Прецедете и отварата е подготвена.

Мая
Маята съдържа доста витамини от група В, микроелементи и хранителни субстанции, има удобен резултат върху растежа на растенията, предизвиква клетъчното разделяне, след внасяне в почвата, интензивността на микроорганизмите се усилва и стартира освобождението на въглеродна киселина. Най-лесният метод е да разтворите една опаковка квас в 5 литра топла вода. Подхранването с квас е доста обичано на мушкатото и петунията.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР