Растението мащерка не е просто поредната подправка, която овкусява вашите

...
Растението мащерка не е просто поредната подправка, която овкусява вашите
Коментари Харесай

7 заболявания, при които ТАЗИ българска билка ще ви облекчи

Растението мащерка не е просто следващата фалшификация, която овкусява вашите ястия. Това е и лечебна билка с невероятни изгоди за здравето.

1. Засилва имунната система

Мащерката е цялостна с витамин С, водоразтворим витамин и антиоксидант, който се бори с увреждането на свободните радикали в тялото. Получаването на задоволително витамин С покачва имунната ви система и понижава вашата неустойчивост както на остри, по този начин и на хронични болести.

За най-хубави резултати пробвайте да консумирате най-малко едно ядене или ядене с инфузия на мащерка всеки ден.

Вместо да пиете елементарен чай, пийте апетитен чай от мащерка.

2. Регулира равнищата на кръвното налягане

Пациентите могат да понижат риска от високо кръвно, като прибавят мащерка към диетата си. Всъщност екстрактът от мащерка спомогна за понижаване на сърдечната периодичност, намаление на равнищата на холестерола и поддържане на здравословни равнища на кръвното налягане.

3. Помага за прекъсване на сухото кашляне

Освен приемането на медикаменти за кашлица без рецепта, можете да ги допълвате с мащерка. Пийте топъл, успокоителен чай от мащерка.

4. Дезинфекцира рани

Екстрактът от мащерка има мощни антибактериални свойства при стерилизация на рани и ожулвания. Това оказва помощ да се предотврати разпространяването или началото на инфекции.
 Подправките, които елементарно може да отглеждате у дома (I част) Подправките, които елементарно може да отглеждате у дома (I част)
Пресните, ароматни билки са един от обичаните ни способи да прибавим усет и многообразие към съвсем всичко, което подготвяме. Ако желаете да...

5. Лекува смутен корем

Можете да употребявате антибактериалните свойства на чая от мащерка, с цел да помогнете в битката с чревните паразити и да насърчите здравия храносмилателен тракт. Пийте чай от мащерка, в случай че усетите коремните мускули да се свиват.

6. Борба с инфекции на очите

Растението мащерка има противогъбични и антибактериални свойства, които се борят с очни инфекции като розово око и конюнктивит.

Пригответе чаша чай от мащерка, изчакайте напитката да се охлади, накиснете в нея чиста забрадка за лице и по-късно натиснете мократа забрадка върху клепачите си. Можете да извършите това когато и да е, когато почувствате, че сте изложени на риск от очна зараза.
 3 подправки, които подобравят паметта 3 подправки, които подобравят паметта
Има няколко подправки, които подтикват мозъчната активност и усъвършенстват паметта. Освен това националните средства ще донесат и спомагателни...

7. Подобрява кръвообращението

Един от методите да подобрите кръвообращението е като ядете ястия с мащерка и пиете повече чай от мащерка. Той има желязо, което подтиква производството на червени кръвни кафези и предизвиква здравословното кръвообращение.

100 грама мащерка съдържа 17,45 mg желязо - даже единствено малко количество към този момент може да съставлява 20% от дневните ни потребности от желязо.

Съвет: За да извлечете максимума от преимуществата на мащерката за кръвообращението, уверете се, че упражнявате всекидневно. Участието във физически действия като плуване, колоездене, бокс, джогинг и всевъзможни дейни тренировки е добър метод да поддържате кръвта да тече вярно по цялото тяло.

Колкото и необичайно да звучи, мащерката сполучливо се бори със напрежението, тъй че не пропускайте да изпиете чаша чай от мащерка.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР