Ръстът в износа на мазут тласна доставките на рафинирани петролни

...
Ръстът в износа на мазут тласна доставките на рафинирани петролни
Коментари Харесай

Износът на горива от Русия скочи!

Ръстът в износа на мазут тласна доставките на рафинирани петролни артикули в Русия през четирите седмици до 31 декември стигна до най-високото равнище от осем месеца насам, демонстрират данните от Vortexa, събрани от Bloomberg в петък.

Износът на съветски петролни артикули е приблизително близо 2,7 милиона барела дневно (bpd) през четирите седмици до 31 декември, което е нарастване с 6% в съпоставяне със междинното за четири седмици за седмицата до 24 декември, съгласно данните.

През седмицата до 24 декември четириседмичният междинен експорт на горива от Русия възлизаше на към 2,6 милиона барела дневно, нарастване от към 157 000 барела дневно от четириседмичната междинна стойност до 17 декември и най-високото равнище от повече от седем месеца.

Износът на дизел и газьол от Русия е приблизително към 1,17 милиона барела дневно за месец декември – най-високото месечно равнище на експорт за 2023 година, защото Москва облекчи рестриктивните мерки за експорт на дизел и товарите от черноморските пристанища се възвърнаха след известно закъснение заради стихии през ноември.

Припомняме, че Русия имаше краткотрайна възбрана за доставки на дизел в края на септември и началото на октомври, както и близо двумесечна възбрана за експорт на бензин сред края на септември и средата на ноември. Русия стимулира възбраните с нуждата от стабилизиране на вътрешните цени на горивата на фона на растящите цени на суровината и слабата съветска рубла.

Последният скок в износа на горива и продължаващите мощни следени доставки на недопечен нефт в допълнение объркват оценките за доставките на съветски нефт и придържането на Москва към обещаните съкращения на износа, предава OilPrice.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР