Ръст на родените близнаци в една от най-големите в България

...
Ръст на родените близнаци в една от най-големите в България
Коментари Харесай

Над 70 бебета са се родили в УМБАЛ "Св. Георги" тази година

Ръст на родените близнаци в една от най-големите в България клиника по акушерство и гинекология – тази на УМБАЛ „ Свети Георги “,  отчитат за 2021 година Двойките родени деца през предходната година са 28, което е повишаване със 7.5% по отношение на 2020 година, оповестиха от лечебното заведение в Деня на родилната помощ.

Родените деца от началото на тази година са над 70. Общо през 2021 година в Клиниката са се родили 1 345 деца, като девойките доминират, съобщи началникът на Клиниката по АГ проф. доктор Екатерина Учикова, която пожела „ здрави бебета и щастливи родители “.

Клиниката по акушерство и гинекология означи професионалния си празник с обред, без обичайното празненство, поради засилените ограничения, свързани с ограничението на разпространяването на COVID-19. Екипът, показан от акушери и гинеколози, неонатолози, анестезиолози, акушерки и санитарки, пресъздаде обреда от националната традиция за празника, известен като Бабинден, с отдаване на респект и почитание към възрастните дами, които са „ бабували “ на родилките.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР