Ръст, макар и слаб за трета поредна година регистрира Третият

...
Ръст, макар и слаб за трета поредна година регистрира Третият
Коментари Харесай

Мениджър представя Трети Национален Индекс на щастието

Ръст, въпреки и слаб за трета поредна година записва Третият Национален Индекс на щастието, направен по поръчка на списание „ Мениджър “. Цялото изследване* ще бъде показано в детайли на следващия ден, 10 юни на специфичното събитие „ Трети народен показател на щастието “ в Event Space, София от 14.30 ч. Събитието е налично за наличие онлайн единствено против регистрация, която можете да извършите ТУК

Изследването, стартирало за първи път по самодейност на Мениджър през 2018 година, бе извършено и тази година през месец май от социологическата компания Джи Кънсалтин– създател на приспособената за потребностите на плана методика за правенето на рейтинга измежду 1000 респонденти на възраст 18+. Методологията обгръща 12 измерения, всяко от които с по няколко знака, а скалата на премерване е от 0 до 100 точки, където 100 е цялостното благополучие, а 0 - полюсът на безспорното злощастие. Вододелът е 50 точки.

Противно на упованията тази година проучването не записва злополука в съвкупния Индекс на щастието, а тъкмо противоположното – следващо леко придвижване нагоре, с което главният индикатор сега на проучването е 57.0 т. от оптимално вероятните 100 т. (полюсът на цялостното щастие). Този резултат е малко по-висок от записания при започване на 2020 година (56.6 т.), въпреки и разликата да не е статистически значима. На международната карта на щастието към момента сме под междинните стойности на световния показател, само че за поредна година съкратяваме дистанцията, от една страна поради лекия растеж на националния показател, а от друга - поради следващ спад в световната статистика, чиято настояща стойност е 59.2 пункта.

Изследването тази година отделя особено внимание и на отражението на ковид-пандемията върху съвкупното благополучие на нацията като наблюдава този резултат най-много през критерии като смяна в качеството на живот.

Дискусии в три панела ще добавят и надградят данните от Третия народен Индекс на щастието на следващия ден. Защо Финландия е най-щастливата нация в света за четвърта поредна година ще опише в първи панел посланикът на скандинавската страна у нас Н. Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос , която дружно със с оциолога Живко Георгиев от организация Джи Кънсалтинг, изготвила рейтинга, проф. доктор Петър Стоянович и модератора Анна Цолова ще дискутират и резутатите от новото национално изследване.

Какво могат да създадат работодателите, с цел да отговорят на променените действителности в процесите и моделите на работа и да поддържат добър общ климат на щастливи чиновници и сътрудници ще е акцентът на полемиката във втори панел. В него ще се включат Кристина Иванова, шеф на TELUS International Bulgaria и вицепрезидент интервенции за България и Турция, Катя Димитрова, съосновател и ръководещ сътрудник на информационната група Интерпартнерс,  Миглена Узунова-Цекова, ръководител на Управителния съвет на Българска асоциация за ръководство на хора , старши шеф „ Човешки запаси “ и член на лидерския екип на А1 България, Росица Диамандиева, управител Бизнес развиване в Manpower Bulgaria. Модератор на панела е Павел Панов, ръководещ сътрудник в In Your Hands .

Две аксиоми и нов закон за щастието, изведен на база данните от Третия народен Индекс ще бъдат показани в трети панел, в който ще се включат психологът Ани Владимирова, Любов Кирилова, създател на Хепинес Академи в България, писателят Александър Шпатов и доктор Калин Василев, създател на съдружие ТърновоRUNS . Те ще предложат отговори на въпросите какви са новите предписания за бърз душевен рестарт и възобновяване на личностния комфорт, по какъв начин те допълват универсалните предписания за благополучие и може ли да се тренира благополучие. 

Подробности от представянето на Третият народен Индекс на щастието и полемиките на форума очаквайте на следващия ден в Мениджър Нюз.  Цялото проучване ще бъде показано и в идния нов брой на списание „ Мениджър “

Събитието се реализира с поддръжката на: TELUS International ; BAT

Официален кафе сътрудник: Costa

Комуникационен сътрудник: INTERIMAGE

Медийни сътрудници на самодейността са: bTV, dir.bg, НПО Портал, Bloomberg TV Bulgaria Dnes.bg

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР