Рано тази сутрин председателят на Народното събрание Росен Желязков и

...
Рано тази сутрин председателят на Народното събрание Росен Желязков и
Коментари Харесай

Росен Желязков и делегацията ни излязоха от бомбоубежището: Рабираме болката на Украйна

Рано тази заран ръководителят на Народното събрание Росен Желязков и българската делегация, която оглавява на посещаване в Украйна, бяха настанени в бомбоубежище в Киев.

Евакуацията към предпазеното оборудване се наложи поради паника за въздушно нахлуване към 6 часа сутринта, локално време.

Тревогата бе задействана с изключение на в Киев и във всички украински области. Военновъздушните сили предизвестиха за идни съветски удари с крилати ракети. Към 10:30 часа българско време, Украйна анулира паниката и българските парламентаристи излязоха от бомбоубежището.

Ден по-рано, във вторник, Желязков и водената от него делегация уважиха паметта на бойците, починали за свободата и независимостта на Украйна. Българските парламентаристи сервираха цветя пред мемориална стена в столицата Киев. 

07 февруари 2024, 08:04

Въздушни удари в Киев: Росен Желязков и делегацията са в бомбоубежище

„ Трудно е да си представим, че тези руини са били комфортен и сигурен дом за доста украински фамилии, че наоколо до тях е имало детски площадки и животът е протичал с естествен темп “, разяснява ръководителят на Народното събрание Росен Желязков. " Ние разбираме болката на Украйна, ще продължим да поддържаме страната и всички нейни жители в устрема им да изградят свободна, сигурна, самостоятелна и просперираща страна ", добави той.

По-късно Желязков направи изявление пред депутатите от украинския парламент, които посрещнаха българските си сътрудници с овации. „ България ще продължи да поддържа европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна и ще спомага за възобновяване на страната след неоправданата съветска експанзия “, обявиха в Киев българските парламентаристи.

Българската делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, е на посещаване в Украйна съвсем две години след началото на съветската експанзия по покана на ръководителя на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук. В състава й са ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО Даниел Митов, ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа Станислав Анастасов и ръководителят на Групата за другарство с Украйна Ивайло Мирчев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР