Рано или късно всички стигаме до момента, в който виждаме

...
Рано или късно всички стигаме до момента, в който виждаме
Коментари Харесай

Как се преборих с първите признаци на стареене?

Рано или късно всички стигаме досега, в който виждаме първите фини бръчки по лицето си в огледалото, а аз освен ги виждам, само че и намръщено го поглеждам същото това огледало, тъй като порите ми още веднъж са разширени. Мислех си, че като мина тийнейджърския си интервал, ще се разделя вечно с това неприятно акне, което признавам, много ме удряше по самоувереността. Но „ вечно “ е като „ в никакъв случай “, по-добре е да не им се доверяваме на тези думички. Защото към този момент на преди малко навършените 36 към момента се боря с разширени пори, дребни пъпчици понякога и една смесена кожа, за която мъчно може да се откри вярното решение. Може би ви е познато – заран е суха и опъната, изключително след разчистване, а в средата на деня се появява неприятно лъщене. И на всичко това от горната страна пристигна време да се боря с първите признаци на стареене.

Да, може и да не ми дават действителната възраст (всяко момиче над 30 обича да чува думите, че наподобява на 23), само че кожата ми ме издава, а декор дьо тенът и блестящата пудра не всеки път съумяват да ме прикрият задоволително.

Ако преди бях подготвена да влагам повече в нова палитра сенки за очи или следващото блестящо алено червило, то в този момент избирам да го върша за козметика, която ще се грижи кожата ми да бъде по-красива. Тогава даже една серпантина и малко глос биха били достатъчната доза грим, с която да светя в всекидневието си и на онлайн срещите в Zoom, несъмнено. А в тях постоянно се включва и моят бухнал мопс – Рая, която с изключение на елегантно да се разхожда пред камерата на преносимия компютър, обича и да любознания за всички мои женски капризи, на които се приписвам в края на деня.

Така както не ме изпускаше от взор, когато хванах в ръце новия серум на Eucerin . Харесах незабавно елегантната му опаковка и нямах самообладание да го тествам. Особено като усетих върху кожата си и супер леката му и фина текстура. Пипетата пък комфортно ми оказва помощ да управлявам използването му. Освен това няма да спра да наблягам, че серумите са измежду обичаните ми артикули и прецизирам, че те са оня спомагателен, само че доста значим обред, сред почистването и нанасянето на главния крем (и заран, и вечер).

С какво обаче е специфичен на Eucerin ? В състава му има неповторима композиция от ниско- и високомолелкулярна хиалуронова киселина, тъй като другите по мярка молекули работят на друго ниво и създават друг резултат. Докато високомолекулярната хиалуронова киселина работи на равнище епидермис – горния кожен пласт, като го хидратира и задържа водата в него, то нискомолекулярната е до 40 пъти по-малка и съумява да проникне в дълбочина до дермата, където се съдържа 50% от хиалуроновата киселина в кожата. Там тя запълва фините линии и бръчките и подтиква личния синтез на хиалуронова киселина. Формулата му включва още и алфахидрокси киселини (гликолова и млечна), които имат изглаждащ резултат, отстраняват мъртвите кафези и свиват порите, както и антиоксиданти, които обезвреждат свободните радикали и блокират ензимите, които разграждат колагена.

Още след първата седмица усетих кожата си по-мека и гладка и одобрявам това, че попива доста бързо и мога незабавно по-късно да нанасям крем и лек грим. Добре е дневният крем да бъда със слънцезащита, както по време на потребление на серума, по този начин и най-малко още седмица откакто е приключил. Но по този начин или другояче е съвсем наложително целогодишно да пазим лицето си от слънчевите лъчи, даже и в дните, когато е тъмно и дъждовно. Тогава моята доза витамин D идва от мъркащият в краката ми мопс, а за грижите се оставям в ръцете на Eucerin

 

С поддръжката на Eucerin

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР