Рами Киуан стана четвъртият български национал, който се класира за

...
Рами Киуан стана четвъртият български национал, който се класира за
Коментари Харесай

Киуан се класира за четвъртфиналите на световното първенство по бокс

Рами Киуан стана четвъртият български национал, който се класира за четвъртфиналите на международното състезание по бокс за мъже в Ташкент.

Във втория си мач в категория до 75 кг Киуан надви с цялостно съдийско единогласие (30:27, 29:28, 29:28, 29:28, 30:27) над сириеца Ахмад Госон.

Киуан сподели нормалния си жанр на игра - с доста придвижване по кръга и светкавични офанзива към главата на противника, което изцяло отчая Госон. Българинът завоюва всеки един от трите рунда на мача и се нуждае от единствено още една победа, с цел да си подсигурява най-малко бронзов орден от шампионата.

На полуфиналите младият български боксьор ще се бие с спечелилия от двойката сред Йоенли Ернандес от Куба и Отгонджаргал Джаргал от Монголия.

Преди Киуан за четвъртфиналите се класираха Ергюнал Себахтин до 48 кг, Хавиер Ибанес до 57 кг и Радослав Росенов до 60 кг. Това демонстрира сериозен прогрес за водения от Жоел Арате народен тим, защото на предходното международно състезание в Белград само Ибанес доближи до място в топ 8 на света.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР