Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на световното първенство

...
Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на световното първенство
Коментари Харесай

Рамазанов с първи медал за България на световното първенство по борба в Белград

Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на международното състезание по битка в Белград, откакто националът в свободен жанр стигна до бронзово отличие в неолимпийската категория до 70 кг.

Рамазанов срещна на финала за 3/5 място Ерназар Акматалиев от Киргизстан, който печели медали на две следващи международни шампионати. На третото той обаче отстъпи на българския национал. Схватката стартира с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и приключи с преимущество първата част на битката.

Европейският вицешампион добави към актива си и придвижване за четири точки, което в допълнение усили възможностите му за триумф. Акматалиев завоюва късно четири точки против българския национал за 4:6, само че Рамазанов отговори с още две и затвори битката.

По-рано в шампионата Рамазанов надделя поредно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният герой в категорията, само че там българският национал отстъпи с 2:13 на Амир Яздани (Иран).

Утре и Георги Вангелов ще има късмет да се бори за бронз, само че през репешажи в олимпийската категория до 57 кг.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР