"Ръководството на талибаните, завзело властта в Афганистан, планира да издаде

...
"Ръководството на талибаните, завзело властта в Афганистан, планира да издаде
Коментари Харесай

Талибаните обмислят промяна в символиката в паспортите

"Ръководството на талибаните, завзело властта в Афганистан, възнамерява да издаде още 2,5 милиона паспорта със знаците на Ислямска република Афганистан, а по-късно да промени символиката ". Това съобщи Алам Гул Хакани, началник на Главната дирекция за издаване на паспорти към Министерството на вътрешните работи във краткотрайното талибанско държавно управление.
"Ще бъдат издадени 2,5 милиона паспорта със признака на Ислямска република Афганистан, след което ще бъде взето решение за неговата смяна ", цитира думите на Хакани афганистанската осведомителна организация „ Bakhtar News Agency “. Длъжностното лице добавя, че в близко бъдеще талибаните ще стартират да издават паспорти в Кабул, а оттова нататък ще издават по 10 000 паспорта дневно в цялостен Афганистан.
На 16 ноември TOLO News заяви, че паспортната работа в афганистанската столица е спряна "поради механически проблеми ". Междувременно назначеният от талибаните представител на Министерството на вътрешните работи Саид Хости съобщи, че силите за сигурност са арестували 60 души, в това число чиновници от Главния паспортен отдел, за подправяне на документи на Ислямска страна Афганистан (името, с което талибаните разказват себе си). По-късно талибаните обясниха, че усложненията в столичната паспортна работа са породени от щета на биометричната база данни на Министерството на вътрешните работи от "чужди сили ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР