Ръководството на Сърбия реши да преустанови по-нататъшните покупки на оръжие

...
Ръководството на Сърбия реши да преустанови по-нататъшните покупки на оръжие
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия спира покупките на оръжие

Ръководството на Сърбия реши да прекрати по-нататъшните покупки на оръжие и да се заеме с промяната на армията, съобщи президентът Александър Вучич по време на визитата на белоруския водач Александър Лукашенко, предава БГНЕС.
Лукашенко е в Белград на двудневно посещаване. Във вторник главата на сръбската страна му приготви церемониален банкет “, а след диалог зад затворени порти водачите направиха изказвания пред медиите.
" Взехме решение. Разговарях с министъра на защитата Александър Вулин и началника на генералния щаб Милан Мойсилович, че ще стартираме спомагателна промяна на нашата войска. Ще я създадем още по-мобилна, бърза в редовно отношение, само че не в смисъл покупка на оръжие, както мисли нашия народ, в противен случай - даже преустановяваме покупките на оръжие ", сподели сръбският президент, представен от РИА Новости.
Сърбия е най-големият вносител на съветско оръжие и военна техника в Европа. По-рано републиката закупи от Русия 7 вертолета Ми-17 и Ми-35, а също по този начин получи като подарък 6 изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортьора БРДМ-2MС. Белград поръча също от Русия ЗРПК " Панцир -С ".
През октомври Вучич разгласи, че Сърбия желае да има съветската система за противовъздушна защита С-400 като част от въоръжените си сили, само че към този момент не може да си го разреши.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР