Ръководството на пловдивската дирекция на МВР поема Петър Тодоров, дългогодишен

...
Ръководството на пловдивската дирекция на МВР поема Петър Тодоров, дългогодишен
Коментари Харесай

Бойко Рашков смени ръководството на полицията в Пловдив

Ръководството на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи поема Петър Тодоров, дълготраен чиновник в дирекцията, заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Той дойде в Пловдив, като малко преди 18 ч. днес  обяви пред състава измененията, които даде обещание още през вчерашния ден.

Поводът за това стана ареста на полицейски чиновници от трето районно ръководство, в това число и шефът, разследвани за закононарушения против правораздаването, корупционни практики и оказван чадър върху наркоразпространение и проституция.

Случилото се е удар против престижа на Министерство на вътрешните работи, удар, който се отразява на всички чиновници, които работят и в Пловдив, акцентира вътрешният министър Бойко Рашков. Той посочи обаче, че е извършена добра оперативно-издирвателна активност от страна на дирекция „ Вътрешна сигурност “, която знаем е на послушание на вътрешния министър.

Рашков високо оцени и работата на прокуратурата по случая.

" Става въпрос за нарушители с пагони, и за такива без пагони ", сподели той. И уточни, че няма задоволително информация за размера на цялата незаконна скица. Очаква се това да стане известно в идващите седмици.

Рашков показа и персонално мнение за това по какъв начин е допустимо да се стигне до сходни феномени в системата.

„ Когато виждаме някъде в някои пространства и мебели кюлчета със злато и милиони левове, просто хей по този начин като за лека нощ, и когато всеки рационален български жител схваща, че такива имущества, такива средства са невъзможни, даже да заемеш длъжността ръководител на Министерския съвет, това неизбежно се отразява и на морала на елементарния редови чиновник на Министерството на вътрешните работи ", акцентира той.

В отговор на въпрос за изнесената през днешния ден информация от съпредседателя на „ Демократична България “ Атанас Атанасов за подслушвания на политици, Бойко Рашков сподели, че сигналите за това би трябвало да се отнесат към Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства и че той няма информация за това.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР