Ръководството на онкоболницата е поискало кредит от общината, обясни за

...
Ръководството на онкоболницата е поискало кредит от общината, обясни за
Коментари Харесай

Над 2 млн. лв. дължи онкоболницата в Благоевград на фармацевтични компании

Ръководството на онкоболницата е поискало заем от общината, изясни за Българска национална телевизия доктор Теодор Велчев, шеф на СБАЛО " Свети Мина " в Благоевград.

" Предприемаме ограничения за разплащане с всички. Налични пари няма, за което съм подхванал дейности към Общинския съвет и кмета на общината, с цел да изтегли болничното заведение заем, с който да можем да покрием отговорностите, с цел да бъдат спокойни всички по веригата. "

Д-р Велчев изясни, че са извършени диалози с всички фармакологични предприятия и увери, че за момента няма прекъсване на доставките на медикаменти.

" Пациентите се обслужват, никой не страда от липса на каквото и да било лекарство. В днешно врем всички цени вървят нагоре, освен медикаментите, а и други услуги. Трудна е обстановката, само че уповавам се, че ще успеем с напъните на целия колектив на болничното заведение. "

Управителят на лечебното заведение сподели, че не може да отговори по какъв начин са насъбрани толкоз огромни задължения. Има инспекция на АДФИ, както и на звеното за вътрешен одит на община Благоевград, които още не са излезли със мнение.

Според доктор Велчев не може да се приказва за банкрут на болничното заведение.

" Предприели сме ограничения, които за момента дават резултат. От началото на тази година са покрити към 200 хиляди лв. остарели отговорности, разплащаме се с снабдители и нямаме наушения в заплащането на заплатите. Имаше оптимизация на личен състав, само че не и съкращения на лекари и медицински сестри.

Очаква се общинският съвет в Благоевград да прегледа настояването за заем идната седмица.

Още в директното включване на Али Мисанков

Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР