Ръководството на община Стара Загора е твърдо против свищовската фирма

...
Ръководството на община Стара Загора е твърдо против свищовската фирма
Коментари Харесай

Община Стара Загора е против изграждането на цех за производство на олово в града

Ръководството на община Стара Загора е твърдо срещу свищовската компания " РЕСАЙКЪЛ КОМПАНИ " ЕООД да строи завод за произвеждане на олово в кв. Административнопроцесуален кодекс , оповестява пред stz24.com кметът на града Живко Тодоров. Недопустимостта на сходно строителство на 800 метра от най-близката жилищна постройка е изразена и в писмена позиция на община Стара Загора пред Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ).
От инспекцията обаче считат претекстовете на общината за неоснователни. В отчета за оценка на въздействието върху околната среда с реализирането на капиталовия план „ няма да бъде влошено качеството на атмосферния въздух, положението на подземните и повърхностни води, геоложката среда, почвите, биологичното многообразие, акустичната среда. Разработени са ограничения, при осъществяването на които, въздействието върху околната среда и здравето на хората ще бъде в границите на допустими равнища ”.
Масово е и недоволството против цеха и измежду старозагорци, които изрично не са съгласни с построяването му на територията на града. На 10 юни от 11 часа в зала № 2 в постройката на общинската администрация ще има публично разискване на плана за строителството на цеха за произвеждане на олово. Вече има и петиция против построяването на цеха, с която старозагорци могат да се срещнат и да подпишат тук. Доклада на Регионална инспекция за опазване на околната среда може да бъде прегледан онлайн и всеки работен ден от 8:30 до 17:30 часа до 7 юни 2019 година в това число в общината в стая 603.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР