Ръководството на месинджъра смята, че последната актуализация на условията за

...
Ръководството на месинджъра смята, че последната актуализация на условията за
Коментари Харесай

Viber: Новата политика на WhatsApp застрашава тайната на кореспонденцията

Ръководството на месинджъра счита, че последната актуализация на изискванията за прилагане на са рискови за конфиденциалността на потребителите. Клиентите на платформата се „ трансформират в стока “, която ще продава, се споделя в известие на Viber, съобщи ТАСС, представена от БГНЕС.

WhatsApp промени изискванията в съглашението за прилагане и задължи всички свои клиенти да споделят данните си с Фейсбук. По този метод компанията ще получи информация за телефонните номера, транзакциите и IP адресите на потребителите. По-късно от компанията обявиха, че новата политика за конфиденциалност не разрешава на Фейсбук да получава достъп до преписката и листата с контактите на потребителите.

Ръководството на компания счита, че актуализирането на изискванията за прилагане на WhatsApp е рисково за конфиденциалността на потребителите. Ако преди потребителите на имаха право да не оповестяват телефонния си номер на Фейсбук, в бъдеще това ще стане наложително изискване за използването на месинджъра. Потребителят би трябвало да даде единодушието си, че приема новите условия, в границите на 30 дни. В противоположен случай достъпът до акаунта им ще бъде преустановен.

Тъй като Фейсбук и WhatsApp в този момент стават едно цяло, от Viber считат, че потребителските данни ще бъдат монетизирани повече от всеки път.

„ От клиент на месинджъра потребителят се трансформира в стока, която Фейсбук продава на рекламодателите. Това би трябвало да бъде сигнал за паника за всички, които държат на конфиденциалността “, считат от компанията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР