Ръководството на малко провинциално училище в Арканзас остави зад гърба

...
Ръководството на малко провинциално училище в Арканзас остави зад гърба
Коментари Харесай

Училище купи слънчеви панели и увеличи заплатите на учителите със спестените от ток пари

Ръководството на малко провинциално учебно заведение в Арканзас остави зад тила си обичайните източници на електричество и мина напълно на възобновима сила. 

Образователната институция, която се намира в региона на Бейтсвил, е покрила цяло поле със слънчеви панели, вследствие на което е икономисала голямо количество пари и даже е повишила заплатите на учителите. От приблизително 45 000 $ годишно техните хонорари са се покачили с до 15 000 $, което е в действителност впечатляващо. На процедура това евентуално е първият път, в който спестените от прекосяването към възобновим източник на сила пари са били употребявани непосредствено за покачване на заплати.

Със своите внушителни 1500 панела училището освен че генерира задоволително сила за своя учебен окръг, само че и продава остатъка на локалните електрокомпании. Преди инсталацията сметките на ток за окръга са достигали по към 600 000 $ на година, което е поставяло управление в много затруднена обстановка. Заплатите на учителите са били ниски, а доста от тях са били принудени да изоставен. Управлението на окръга, състоящ се от 6 институции, виновни за 3200 възпитаници, е било сложено в извънредно тежка обстановка заради поради непрекъснатия поток от учители.

След изработен одит излиза наяве, че в случай че бъде конфигурирана съвременна енергийна инфраструктура, в това число голям брой слънчеви панели, в границите на идващите 20 години ще бъдат спестени 2,4 млн. $. Т.е. това хем ще реши финансовите им проблеми, хем ще понижи енергийния отпечатък на района.

Етп за какво през 2017-та едно незползвано поле е превърнато в повърхност, подохдяща за панелите, а наскоро са конфигурирани панели и в предния двор на учебното заведение. Притокът на пари трансформира институцията от едно от най-ниско платените места в региона в едно от най-високите, предава CBS.

Бейтсвил се намира единствено на 17 благи западно от най-голямата електроцентрала, работеща с въглища в Арканзас. Еколози се надяват, че цялата общественост ще последва положителния образец и ще види огромните директни изгоди от зелената сила за хората. Освен това по-доброто възнаграждение значи повече претенденти за работа и по-малко оставки на учители.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР