Ръководството на Левски обмисля интересен ход за една от звездите

...
Ръководството на Левски обмисля интересен ход за една от звездите
Коментари Харесай

В Левски умуват за Кордоба

Ръководството на Левски обмисля забавен ход за една от звездите на отбора Хосе Кордоба. " Сините " се чудят дали да не изплатят бранителя на 100 % от някогашния му клуб Индепендиенте де ла Чорера, написа в днешния си брой " Мач Телеграф ". Панамският тим към момента държи 25 % от правата на Кордоба, което значи, че в случай че Левски продаде лятото Хосе за примерно 2 000 000 евро, 500 000 евро ще отидат в касата на Индерендиенте.

В контракта сред " сините " и панамците обаче има уговорка, съгласно която клубът от " Герена " има опция да откупи упоменатите нагоре 25 %. Според нея те ще костват на Левски към 600 000 евро. В тази връзка притежателят на " сините " Наско Сираков ще взема решение в последния миг дали да задейства въпросната уговорка. Това ще зависи извънредно от офертата, която вероятно ще се получи в офиса на клуба за Кордоба. Ако тя е за над 3 000 000 евро, каквито са упованията на " Герена ", е доста евентуално Левски да откупи изцяло правата на Хосе и по този метод да усили облагата си от продажбата на бранителя.
 Радост в Левски - Кордоба е възобновен
Радост в Левски - Кордоба е възобновен

Новината разгласи самият състезател

Наскоро Лудогорец работи по същата скица с нападателя Игор Тиаго, който беше спазарен неотдавна с белгийския Брюж за рекордните 8 000 000 евро. Малко преди продажбата му " орлите " откупиха от Крузейро 25-те % от нападателя, които бяха останали в бразилския клуб. Те заплатиха за тях 700 000 евро, само че в последна сметка, в случай че не го бяха създали, трябваше да дадат след това 2 000 000 евро на Крузейро.

В същото време управлението на Левски на този стадий реши да забави селекцията. Причината - на " Герена " ще изчакат първо дали ще има изходящи прехвърляния, а по-късно ще търсят нови попълнения. " Сините " имат вяра, че по време на паузата ще продадат сигурно Хосе Кордоба, само че това може да се случи и с още няколко от главните играчи на отбора. Сред тях са Уелтън, Сонко Сундберг и Анди Краев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР