Ръководството на Левски е направило огромна крачка към дългосрочното запазване

...
Ръководството на Левски е направило огромна крачка към дългосрочното запазване
Коментари Харесай

Левски се разбра за нови договори с каре аса

Ръководството на Левски е направило голяма крачка към дълготрайното опазване на настоящия състав, оповестява „ Тема Спорт “. Сините са постигнали сделка с част от асовете си за удължение на контрактите. Така упованията са каре играчи да подпишат нови договори всеки миг. Това са бразилците Цунами и Велтон и българите Андриан Краев и Кристиан Димитров. Краев и Цунами са високо в йерархията на тима – те са капитани. Велтон пък сега минава за огромната звезда на сините. А Димитров пристигна при започване на годината като запаса, само че сега някогашният национал е със статут на корав титуляр. И четиримата ще парафират при повишени финансови условия. Клубът пък ще е удовлетворен, тъй като няма да се опасява да ги изпусне като свободни сътрудници или пък да ги продаде за занижена сума, тъй като може да си тръгнат без пари.

Андриан Краев е с максимален стаж на „ Георги Аспарухов “ от изброените. Той дойде в тима след старта на сезон 2020/21. Тогава ментор бе Георги Тодоров, който го притегли от играещия във Втора лига в оня интервал Хебър. Сините го пробваха първо като нападателен халф и нападател, преди Станимир Стоилов да го сложи в центъра на полузащитата. Той разви играта си на този пост и стигна и до националния тим. В началото на тази година от „ Герена “ отхвърлиха оферта за правата му от Фехервар.

Цунами бе първият бразилец, взет в Левски при втория престой на Мъри в клуба. Сините си осигуриха правата му още в края на 2021 година, като той дойде като свободен сътрудник от третодивизионния Ботафого-ПБ в родината си. След това от същия отбор на „ Герена “ дебаркира и Велтон. От тогава бекът и крилото са несменяеми титуляри по левия фланг. Цунами има договор със сините до края на шампионата. Велтон пък подписа за по-дълъг период – до края на 2024 година. Въпреки това шефовете на сините желаят да удължат споразуменията си с двамата. Крилото прави доста мощен старта на акцията – в Лигата на конференциите има два гола, а в шампионата е с 3 асистенции.

Сините се опариха при започване на акцията и бяха принудени да одобряват оферта за футболист, чийто контракт изтичаше през юни идната година. Централният бранител Ноа Сонко Сундберг отхвърли да подписа ново съглашение и в последна сметка бе продаден на Лудогорец за 800 хиляди евро, като в контракта сред двете страни има и закрепени бонуси за сините. Именно след прехвърлянето на Сундберг пък се отвори място в стартовия състав за някогашния национал Кристиан Димитров, който пристигна при започване на годината. Преди това Димитров имаше епизодични изяви в хърватския Хайдук и румънския ЧФР Клуж, само че по всичко проличава, че на „ Герена “ съумява да възроди кариерата си. Той е желан от треньора Николай Костов за сътрудник на Хосе Кордоба пред Келиан ван дер Каап. Нидерландецът също е с изтичащ контракт в края на акцията. Неговото бъдеще обаче остава неразбираемо. Той сигурно не е удовлетворен от обстоятелството, че все още просто запълва дупки.

През уикенда пък Левски подписа професионални контракти с двама от най-обещаващите си юноши – халфа Никола Бандев (роден на 17 февруари 2006 година) и бранителя Виктор Любенов (роден на 16 август 2006 година). Те парафираха за по 3 сезона.

Очаква се в близко бъдеще от „ Герена “ да разгласят новината, че задържат асовете си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР