Ръководството на коалиция Демократична България“ във Велико Търново излезе с

...
Ръководството на коалиция Демократична България“ във Велико Търново излезе с
Коментари Харесай

Защо уличното осветление във Велико Търново се гаси в часовия пояс, когато хората се прибират от работа и вземат децата си от училище, питат от „Демократична България“

Ръководството на коалиция „ Демократична България “ във Велико Търново излезе с позиция във връзка ограниченията за икономисване на електрическа енергия, които от няколко дни са въведени на територията на остарялата столица.

С паника следим, че през последните дни и седмици жителите на Велико Търново са подложени на систематичен тормоз от страна на общината – всяка вечер тъкмо в часовия пояс, когато хората се прибират от работа, вземат децата си от ясли, детски градини и учебни заведения, или отиват до кварталния магазин, уличното осветяване се изгася. Случайно ли е това, или напълно предумишлено се цели нагнетяване на публично неодобрение, което да бъде манипулирано и ориентирано против всеки действителен опит за смяна в страната, общината и града ни, се пита в позицията.

Към днешна дата въпросът за пестенето на енергийни запаси остава един от най-наболелите проблеми в доста страни по света, в това число и България. Дори тук-там, където цените на силата не са били вземани под внимание от десетилетия, в този момент се усещат прочут дисбаланс сред цената на киловатчас и размера на цените. За България, в това число и за община Велико Търново тази обстановка също не е нова: разноските за осветяване на улици, общински уреди и като цяло в структурата на жилищните и комунални услуги не престават да порастват. На този декор, ние от коалиция „ Демократична България Обединение “ във Велико Търново, задаваме въпроса, „умно“ ли е, по този начин необятно рекламираното в медиите „умно осветление“ на територията на града ни.

Принципът на деяние на такова осветяване е да се употребява адаптивно и енергоспестяващо съоръжение. За това се употребяват специфични осветителни тела, оборудвани със датчици и свързани към автоматизирани мрежи за ръководство. Например, осветлението може да бъде изцяло изключено или понижено до най-малко през тези интервали, когато в региона му няма предмети, които изискват светлина. Разбира се, когато се приближи кола или човек, то ще се включи. В взаимозависимост от тънкостта на настройките, автоматизацията може да пренебрегва придвижването на животните или да им обезпечи светлина с минимална бляскавост, се напомня още в позицията.

Тя бе призната на съдружен съвет от общинските управления на „ Зелено придвижване “, „ Да, България “ и „ Демократи за мощна България “ във Велико Търново. Партньорите в обединението „ Демократична България – Обединение “ се договориха за регулярни срещи и партньорство по локални и районни проблеми, които засягат инфраструктурата, околната среда и запазване на културно-историческото завещание.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР