Ръководството на КНСБ започна протестната кампания под наслов Да защитим

...
Ръководството на КНСБ започна протестната кампания под наслов Да защитим
Коментари Харесай

КНСБ на протест пред Министерския съвет

Ръководството на КНСБ стартира протестната акция под наслов " Да защитим приходите от инфлацията и работните места от рецесията ".

Синдикалисти и водачите на съществени федерации стопираха придвижването по столичния бул. " Дондуков " пред постройката на държавното управление.

Президентът на КНСБ и синдикалисти внесоха меморандум с настояванията си в Министерския съвет, където се организира диалог със служебния министър председател Гълъб Донев.

Въпреки направената актуализация на бюджета от юли се оказва, че само в индустрията има растеж от половин % на годишна база на заплатите. Тези в услугите изостават, само че най-тежко е положението в бюджета.

Само 5 на 100 нарастват приходите на бюджетните чиновници при инфлация от близо 18%, предава БНР.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров съобщи:

" Първото искане – 140 млн. лева в Бюджет 2022 да бъдат допълнени, с цел да може хората, на които заплаща властта, да получат компенсиране на приходите, най-малко колкото инфлация. Всички останали браншове в частния бранш, нашите федерации, синдикати и съюзи в границите на тази акция поетапно стартират да формулират претенции дружно с сътрудниците ни от " Подкрепа " през октомври месец, тъй че да реализираме това нарастване – най-малко 20 % в частния бранш, там където го няма. Бюджет 2023 – нарастване, което в този момент ще кажем на министър-председателя, тъй като той ще внесе проектобюджета за 2023 година в Народно събрание в края на октомври 1,2 милиарда трябват повече за заплати. Поне 12-13% приходите да пораснат в 2023 година, даже инфлацията да не е чак толкоз огромна, както ни приказват някои от политиците и анализаторите ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР