Летният сезон у нас започна. Милион и половинa българи са

...
Летният сезон у нас започна. Милион и половинa българи са
Коментари Харесай

Колко ще ни струва пътуването до морето?

Летният сезон у нас стартира. Милион и половинa българи са избрали да прекарат своята отмора отвън страната ни, като съвсем половината от тях ще се насочат към южната ни съседка Гърция. На този декор обаче 2 милиона и 400 хиляди наши сънародници ще летуват по родното Черноморие. Но какъв брой солено ще ни излезе предвиждането до родните морски курорти в случай че пътуваме с кола, рейс, трен или аероплан? Екип на Нова тв съпостави разноските.

Според специалистите цените на горивата през това лято и миналото са сходни. Средната цена за 2024 e 2.66 лв/л за А95, 2,64 лв/л за дизел и 1,18 лв/л, в случай че сме на газ. През 2023 година са били 2,55 лв/л за А95, 2,47лв/л за дизел и 0,96 стотинки в случай че сме на газ.

" В момента наклонността върви към леко понижаване на цените на горивата на международните пазари, само че както си го приказваме това. Пазарите обаче са в действителност бързи в измененията на цените и мисля, че това лято горе долу ще се пътува на тези цени, които виждаме сега ", разяснява Димитър Хаджидимитров от Асоциация на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР