Ръководството на град Белене подготвя Отворено писмо, с което да

...
Ръководството на град Белене подготвя Отворено писмо, с което да
Коментари Харесай

Ръководството на Белене подготвя Отворено писмо за съдбата на бъдещата атомна централа

Ръководството на град Белене приготвя Отворено писмо, с което да изрази паника за ориста на бъдещата атомна централа там. Отправена е покана към премиера и министъра на енергетика да посетят площадката, с цел да се срещнат персонално с построеното досега.

Повод за Отвореното писмо е декларираното от премиера Кирил Петков, че държавното управление няма да строи АЕЦ " Белене ", сподели кметът на града Милен Дулев:

" Община Белене гласи писмо, с което каним министър-председателя и министъра на енергетиката да посетят площадката с депутатите от Плевенска и Великотърновска област, с което да покажем построената инфраструктура на място, тъй като общинска администрация и Общински съвет са уверени, че ръководещите нашата страна не са осведомени с наличното съоръжение. Искаме да дойдат да видят, да преценяват и да вземат под внимание, както бяха дали обещание преди изборите мнението на експертите. И ориста на самата площадка. Ако не е АЕЦ, какво, съгласно тях, би трябвало да бъде. Защото това са над 2 600 декара застроена повърхност с всякаква построена инфраструктура, която чака и има всички разрешителни за атомна централа ".
 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР