Ръководството на ГЕРБ – Хасково и общинските съветници от партията

...
Ръководството на ГЕРБ – Хасково и общинските съветници от партията
Коментари Харесай

ГЕРБ – Хасково разлюби кмета на града

Ръководството на ГЕРБ – Хасково и общинските съветници от партията излязоха с публична позиция по отношение на изказванията за желаната оставка на кмета Добри Беливанов.

В текста изпратен до медиите се споделя, че решение за искане на оставката на градоначалника не е обсъждано и взимано от структурите. От ГЕРБ декларират, че прекратените състезания за шефове на дирекции и за секретар на община Хасково не са сериозен претекст за искане на тази последна мярка.

Факт е, че от месеци съществува напрежение сред нас и кмета Добри Беливанов. То е подбудено от неуспеха на кмета в ръководството, се споделя в позицията на ГЕРБ.

Ето още от текста на декларацията:

Първият доста индикативен сигнал за разминаване сред нас бе монтирането на преграда на входа на общината и цялостната изолираност на кмета от жителите. Това беше знак, че заявяваното пред хората и пред нас намерено ръководство, меко казано е било неискрено.

Ние споделяме недоволството на жителите от неналичието на съответни кметски решения и първи реагирахме против безсилието на Добри Беливанов да се оправи с:

– Бездомните кучета.

– Липсата на каквато и да е самодейност и позиция във връзка питейната вода в Хасково, нейното замърсяване с уран и разновидностите за излаз от рецесията. Тук отсъствието на Добри Беливанов е очевадно.

– Пълен неуспех при зимното снегопочистване.

– Изключителна тромавост в работата на подчинената му администрация и зреещо неодобрение измежду жителите, че локалната власт не извършва отговорностите си.

– Никаква връзка и липса на самодейност при договаряния с вложители, по тази причина те заобикалят Хасково и насочват плановете си към прилежащите общини.

– Липса на разговор и бистрота при взимане на решения в ръководството на общината, цялостна изолираност на заместник- кметовете и специалистите.

– Безстопанственост по отношение на общинската благосъстоятелност – няма планове за благоустрояване на града даже в предоставените от страната парцели, включително парка зад ДНА, за който кмета половин година отсрочва планиране, макар нашето гледище.

– Избягване на директни срещи с жителите при съответни проблеми: с храната в детските гради; с ремонтите и изискванията, при които живеят децата в градините и учениците и още доста други. При тези съответни обстановки, кметът абдикира от отговорностите си и не се появява пред обществеността нито персонално, нито посредством медиите.

– Няма общински планове. В Хасково се осъществят само планове, финансирани със средства от евро-фондовете или от държавния бюджет. Това се случва макар кмета и с помощта на волята и упоритата работа на ГЕРБ, общинските съветници, заместник-кметовете и част от екипа на общината.

– Пълно неглижиране на проблемите на селата и неизпълнени задължения към кметовете на обитаемоте места за личен бюджет и благоустрояване на селата.

– Безотговорно мятане на обещания от страна на Беливанов, които не са финансово и планово обезпечени. Например, заричане за канализация на кв. Болярово, което подвежда и хората и нас, а в следствие се оказва, че той даже не е подал документи за този план.

– Разследвания против общината във връзка някои съмнителни покупко-продажби и сриване имиджа на локалната власт, поради подозрения за корупция и зависимости („ златния” светофар, багера, платен на неведнъж по-висока цена, 400 откраднати радиатори и цялостна безстопанственост).

Всичко това са съществени предпоставки за цялостното ни съмнение към кмета Добри Беливанов.

Защото ние сме част от тази община и носим отговорност за всяко управническо решение. Защото не можем да разбираем на нашите гласоподаватели необяснимите действия на Добри Беливанов.

Защото няма по какъв начин да кажем на хората, че “добрият администратор” в действителност не е никакъв админ.

Защото той позволи интриги, злословия и дребнотемие да дефинират дневния ред на общината.

Искахме кмет, който да ръководи умело, заслужено и транспарантно. Добри Беливанов беше подобен. Но очевидно властта и ласкателите го трансфораха в кмета, който ние в никакъв случай не сме желали. За страдание дейностите на Добри Беливанов още от първия ден на ръководството му носят единствено разочарования.

Затова информациите за напрежение са основателни, само че решение за искане на оставката му към момента не е взето. Като открити, виновни и почтени хора ще разгласяваме решенията си обществено пред обществеността и медиите в община Хасково, както постоянно сме правили.

От пресцентъра на община Хасково обявиха пред Haskovo.info, че кметът Беливанов е в чужбина и ще реши по какъв начин да разяснява декларацията откакто се запознае с нея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР