Ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници от

...
Ръководството на БСП свали доверието си от общинските съветници от
Коментари Харесай

БСП сваля доверието от общинските съветници в София, след вчерашното гласуване за председател на СОС

Ръководството на Българска социалистическа партия смъкна доверието си от общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България ", откакто те гласоподаваха през вчерашния ден в поддръжка на предлагането Цветомир Петров от ПП-ДБ да бъде определен за ръководител на Столичния общински съвет. Бе извършено и изключително съвещание на ИБ на Българска социалистическа партия, на което беше разисквано държанието на групата общински съветници от Българска социалистическа партия в СОС, оповестяват от пресцентъра на левицата.
 
Ето и решенията на Изпълнителното бюро:
1. Ръководството на Българска социалистическа партия изрично се разграничава от дейностите на общинските съветници;
2. ⁠Сваля политическо доверие от тях;
3. ⁠Те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС;
4. ⁠На идващото съвещание на Националния съвет ще бъдат наложени съответни партийни санкции.
 
Общинските съветници не извършиха решение 134 от 20.01.2024 година на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което гласи: " Градският съвет на Българска социалистическа партия да издигне кандидатурата на Диана Тонова за ръководител на Столичния общински съвет. Общинските съветници от " Българска социалистическа партия за България " в гласуването за избор на ръководител на СОС да не поддържат създалите се болшинства в Общинския съвет и да не гласоподават за различен претендент, с изключение на излъчената кандидатура на Диана Тонова ".
 
Съветниците не издигнаха Тонова и гласоподаваха за различен претендент.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР