Ръководството на Ботев Враца би искало да информира футболната общественост

...
Ръководството на Ботев Враца би искало да информира футболната общественост
Коментари Харесай

Ботев с жалба срещу съдии от мача с Арда

Ръководството на Ботев Враца би желало да осведоми футболната общност на България, че публично внесе тъжба против арбитъра Красен Георгиев и ВАР съдията Георги Гинчев, които бяха ангажирани с управлението на футболната среща от 28-мия кръг на шампионата против Арда в Кърджали.

Домакините стигнаха до тъждество посредством прецизен удар от дузпа, която бе дискутирана дълго време.

Ето и позицията на управлението на врачани, без редакторска интервенция:

В началото на сезона клубът изрази обществена позиция, по отношение на съдийските отсъждания, в няколко мача. Тогава попитахме реферите и Съдийската комисия, какви са критериите за присъждане на дузпа и дали те зависят от имената на тимовете. Отговор не получихме.

В дуела Арда – Ботев Враца реферите отсъдиха дузпа за домакините от Арда в 79-ата минута на срещата, която може да разсъни само неразбиране. Красен Георгиев безкомпромисно уточни бялата точка, а Георги Гинчев не реагира по никакъв метод. Реферите не реагираха и след осъществяването на 11-метровия углавен удар, когато футболист на домакините бе навлязъл в наказателното поле още преди шута на Радослав Цонев.

В приложения видеоматериал демонстрираме обстановката още един път, като обръщаме внимание на още няколко решения на рефера, който съзнателно или не не отсъди нарушавания и не сподели наложителни картони за нарушавания на футболисти на Арда.

В предходните няколко седмици Ботев Враца си замълча, когато тимът бе очевидно ощетен и загуби поредност от точки. Няма да се връщаме към семейството против Арда, когато не бе зачетен гол, откакто линията на засада от ВАР бе „ начертана “ извънредно погрешно. Не казахме нищо, когато гол против Хебър не ни бе зачетен, откакто даже ВАР не съумя да потвърди, че Браян Переа е в състояние на засада. Замълчахме си, когато бе отсъдена дузпа за Черно море, за която нито едно видеоповторение не потвърди, че съществува играта с ръка, която съдията видя…. В приложеното видео припомняме още няколко обстановки от началото на сезона, в които тимът очевидно бе ощетен от съдиите.

Уважаеми господа от Съдийската комисия. Първенството навлиза в заключителната си фаза и всеки един клуб в Първа и Втора лига има своите цели. Призоваваме да обърнете внимание на съдиите да оставят тимовете да вземат решение футболните срещи на терена, показвайки кой е по-добър, а не реферите да предрешават крайния резултат със своите дейности или бездействия.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР